Makarska

Beverly Hillsa luksuzni stanovi u Tučepi

U ponedjeljak na makarskoj Glavici, pored Dječjeg vrtića Ciciban, započeli su iskopi za gradnju jedne od ukupno tri stambene zgrade za koju je ishođena pravomoćna građevinska dozvola, a koje će se u sklopu stambenog kompleksa prostirati na 7 tisuća kvadrata i koje se grade u režiji tvrtke Projekt Hemera i vlasnika Tučepljanina Joska Šarića Škare te njegove supruge Tanje.

Infrastruktura ide gradu

Investicija početne tri stambene zgrade Šarića će koštati 15 milijuna eura, odnosno svaka zgrada je “teška” pet milijuna eura, kao i ostale dvije koje će se graditi u budućnosti, što je ukupno 25 milijuna eura. Svaka zgrada prostirat će na 2300 kvadrata, na četiri kata, te s podrumom i prizemljem kao i podzemnom garažom i vanjskim parkingom i imat će 40 stanova, znači ukupno 120.

Kako kazuje Šarić, tri zgrade će se graditi postepeno, u sljedećih pet do šest godina, a druge dvije još kasnije, za koje će najvjerojatnije zemljište otkupiti od vlasnika Ani Šoštarić, Jakše Medića, Ljiljane Matić i nasljednika pok. Hrvoja Urlića.

Što se tiče cijele Glavice koja se prostire na 37 tisuća metara kvadratnih, neki od vlasnika ostalih zemljišta su tvrtka “Makar gradnja” u vlasništvu poduzetnika Juroslava Buljubašića iz Splita koji namjerava graditi polikliniku za zdravstveni turizam te Mesna industrija braće Pivac.

Ovdje je riječ tek o dijelu naselja tako da bi prva zgrada trebala biti dovršena za godinu i pol dana. Kompletnu infrastrukturu, od pristupne ceste do kanalizacije, vode i struje Šarić gradi o svom trošku i poslije je daje na korištenje gradu. Investitor je građevinske dozvole za gradnju tri zgrade zatražio u listopadu prošle godine kao i lokacijsku dozvolu za dvije parcele i prometnicu, a sve sukladno zakonu i važećim prostornim planovima.

image

Postupak ishođenja lokacijske dozvole za sjevernu prometnicu sa izlazom na magistralu je pokrenut od Grada i on je također u tijeku. Srećom, riječ je o zelenoj gradnji i zelenilo nije zaboravljeno pa će oko svake zgrade biti 40 posto zelenih površina kao i igrališta za djecu, a na krovovima će se nalaziti cvjetni vrtovi, odnosno bit će to zeleni krovovi.

Tvrtka Projekt Hemera kao jedan od investitora na lokaciji Glavica je nakon dobivanja pravomoćne građevinske dozvole za gradnju prvoga objekta odlučila makarskoj javnosti prezentirati što namjerava graditi, odnosno kako bi u budućnosti taj dio grada trebao izgledati. Na ovakav način prezentacije tvrtka se odlučila prvenstveno zbog značajnog interesa javnosti za realizaciju ovoga projekta, a cilj je iskreno i potpuno transparentno predstaviti sve aspekte projekta kako za mene kao investitora tako i za građane i za gospodarstvo Grada Makarske – napomenuo je Šarić.

Isto je potvrdila i Šarićeva supruga Tanja, suvlasnica tvrtke, a koja je kazala da ovakvom javnom prezentacijom organizator kao poduzetnik ne skriva svoju ekonomsku osnovu projekta, ali želi pokazati da je urbanističko i arhitektonsko rješenje zelene gradnje u dobrom dijelu sukladno i javnom i općem dobru, a ne samo interesima vlasnika i investitora.

– Svi mi zajedno živimo i radimo u ovom gradu, a radi odgovornosti prema našim sugrađanima, ne želimo da se u javnosti pojavljuju nepotpune ili netočne informacije.

image

Želimo biti iskreni i reći da mi investitori ne skrivamo želju i namjeru da zaradimo na ovom projektu, ali želimo pokazati da u ovom projektu ima puno elemenata koji su u interesu i Grada i Makarana – kazala je Šarić.

Text izvor: Slobodna Dalmacija , Slike: Vizualizacija/ Projekt Hemera

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close