Priroda
Najnovije

Brela Lungomare

Iako se ljudi dobro osjećaju i u šetnjama kroz park ili šumu, boravak uz more budi pozitivne osjećaje koji umiruju, a osoba se osjeća kao da je napunila baterije. Morski zrak sadrži negativne ione i ozon koji potiču duboko disanje i pune nas životnom energijom.

Šetnica uz more duž cijelih Brela od Jakiruše do Berulije duga je 7 km, a ukoliko se osjećate spremni, možete je produžiti i na daljnja mjesta Makarske rivijere.


Bez obzira da li šetate ili se vozite biciklom, za zdravlje je dovoljna umjerena fizička aktivnost, a to je 150 minuta vežbanja tjedno. To je dovoljno da srce počne brže raditi

Preporuka: Kada idete u šetnju nosite udobnu odjeću i obuću. Udahnite punim plućima i krenite! Prvog dana šetajte 30 minuta. Prvih 5 minuta zagrijte se laganim hodom, a posljednjih 5 minuta usporite hod. Brzo pješačenje prvog dana vježbanja treba trajati najviše 10 minuta. Pravite kratke korake, ruke savijte pod kutom od 90°u laktovima i održavajte ih u visini struka uz opuštena ramena. Počnite šetnju 3 puta tjedno, a zatim svaki dan. Šetajte kad god možete. S vremenom polako povećavajte trajanje šetnje dok ne dođete do 60 minuta.

Šetnicu možete proći i nordijskim hodanjem. To je aktivnost pri kojoj su angažirani gotovo svi veliki mišići u tijelu, a uz to su i osigurani povoljni uvjeti za rad krvožilnog sustava. Osim toga, nordijsko hodanje je namijenjeno svim uzrastima, pa se tako tom aktivnošću mogu baviti djeca, odrasli i starije osobe.

Preporučujemo Vam dogovorene šetnje 3 x tjedno uz nadzor i program stručnog vodiča!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close