Makarska
Najnovije

Makarska Top 5 Atrakcija za vidjeti

Biokovo

Biokovo je planinski masiv u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji dijeli Jadran od Zagore

Makarska rivijera jedinstvena je po tome što je smještena podno planine Biokovo. O ljepoti ovog spoja mora i planina svjedoči i to da je Biokovo prije četiri desetljeća proglašeno parkom prirode. Svakako vam preporučujemo da izdvojite jedan dan kako biste posjetili ovu veličanstvenu planinu i sve što ona nudi. Samo oprez – dobro se pripremite za izlet, obujte ‘ozbiljnu’ obuću i ponesite dovoljno vode.

Kamen Brela

Kamen Brela – najpoznatiji simbol Brela

U Brelima, na zapadnoj strani glasovite plaže Punta Rata, nalazi se Kamen Brela. Ova znamenitost postala je vizualnim simbolom Makarske rivijere i jednim od simbola hrvatskog turizma. Riječ je o stijeni koju niti jedan instagramer ne zaobilazi kad dođe na rivijeru – ona izranja iz mora u neposrednoj blizini obale, a na njoj raste – drveće!

Osejava

Poluotok Osejava na Makarskoj rivijeri

Prekrasna park-šuma koja povezuje Makarsku i Tučepe. Šetnja, trčanje ili vožnja bicikla njome je pravi užitak i odmor za dušu. Dramatični pogledi s visine na more ili prema Biokovu mamac su za sve posjetitelje Makarske rivijere. Koristan savjet – obujte tenisice, a ne natikače jer put nije svugdje ravan.

Podbiokovska sela

Rezerviraj Bluesun Hotel Soline:
*
*
PROVJERI CIJENE

Sela iznad Makarske, Tučepa i Brela vrlo su živopisna. U njima se može vidjeti ovaj kraj kako je izgledao nekad, izvorna seoska arhitektura, a sve to u kombinaciji s prekrasnim pogledima na obalu i otoke. Ako vas zanima ‘skrivena’ strana turizma, ovo je atrakcija za vas.

Festivali i fešte u Tučepima

Zabavite se ovog ljeta na Makarskoj rivijeri

U Tučepima se tijekom ljeta može otići na mnoštvo zanimljivih događanja. Najpoznatiji su Kaštelet festival koji se posljednja dva desetljeća održava u atriju Hotela Kaštelet, rock festival Toochepin te Ribarska noć. Posebnu pažnju zaslužuje jedinstveni kulturni festival kKuTz koji ljeti ‘oživljava’ zaseoke Tučepa. U njih sedam okupljaju se umjetnici svih vrsta, gledališta su prepuna, a atmosfera sjajna.

Vjerujemo da ste među ovih pet atrakcija pronašli neku za sebe. Ovo ljeto na Makarskoj rivijeri bit će nezaboravno. Rezervirajte smještaj već danas!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close